Dabur Chyawanprash Ajurvedski biljni eliksir
Dabur Chyawanprash je ajurvedski dodatak prehrani s amlom, biljem i začinima. Predstavlja učinkovitu kombinaciju više od 40 biljaka i biljnih ekstrakata. Ima pikantan slatko-kiseli okus i konzistenciju pekmeza.
- amla voće, bilje i začini
- pikantnog slatko-kiselog okusa
- pogodan za vegane
Dabur Chyawanprash Ajurvedski biljni eliksir
Dabur Chyawanprash je ajurvedski dodatak prehrani s amlom, biljem i začinima. Predstavlja učinkovitu kombinaciju više od 40 biljaka i biljnih ekstrakata. Glavni sastojak je Amla, također poznata kao Amalaki i Giloy (Guduchi), za koju je poznato da ima imunomodulirajuća svojstva.
Chyawanprash je bogat izvor vitamina i minerala, ima antioksidativna svojstva, podržava imunitet i probavni proces, daje energiju i vitalnost.Temelji se na 2500 godina starom ajurvedskom receptu. Ima pikantan slatko-kiseli okus i konzistenciju pekmeza. Jača cijeli tjelesni sustav i pomaže u očuvanju zdravlja.
Može se uzimati s mlijekom i kao namaz na kruh. U svim slučajevima njegova terapeutska svojstva ostaju stabilna i aktivna.
HRANLJIVE VRIJEDNOSTI NA 100 g
- Energetska vrijednost: 1360 KJ / 325 Kcal
- Masti: 1,7 g, od čega zasićene masne kiseline: 0,7 g
- Ugljikohidrati: 76 g, od čega šećeri: 67 g
- Bjelančevine: 1,26 g
- Sol: 0,03 g
ZNAČAJKE I SASTAV
- Sastojci: Plod embike (Amalaki, također Embica officianalis), šećer, med, rastopljeni maslac, ulje indijskog sezama (Sezamus Indicum), plod duge paprike (Piper longum), bambus (Bambusa bambos), sjeme pravog kardamoma (Elettaria cardamomum), klinčić pupoljci (Syzygium aromaticum), prašnici cvijeta Mesua Ferrea, list cimeta tamala (Cinnamonum tamala), kora cejlonskog cimeta (Cinnamomum zeylanicum), pueraria tuberosa (Pueraria tuberosa, kudzu), gomolj jama (Dioscorea bulbifera), korijen dobrodošlice withania somnifera, Asparagus racemosus korijen, korijen Aegli Marmelos, korijen Desmodium gangeticum, korijen Gmelin arborea (Gamhar), korijen Oroxylum indicum, korijen Premna integrifolia (agnimantha), korijen indijskog patlidžana (Solanum indicum), korijen kantakari (Solanum xanthocarpum), korijen Stereospermum suaveolens, plod tribulus terrestr je), korijen Uraria picta, cijela vlaknasta biljka Sida cordifolia, cijela biljka Teramnus labialis, žuč pistacija (Pistacia integerrima), cijela biljka Phylianthus niruri, korijen Leptadenia reticulata, perikarp terminalije čebule (Terminalia chebula), stabljika srdaste tinospore (Tinospora cordifolia), rizom Curcuma zedoaria, rizom Cyperus rotundus, cijela biljka Boerhavia diffusa, cvijet zvjezdanog ljiljana (Nymphaea stellata), korijen seduma (Adhatoda Vašica), korijen sladića (Glycyrrhiza glabra), plod biljke Maritima annua, sušeni plodovi vinove loze (Vitis) vinifera) - grožđice, korijen Inula racemosa, srce bijele sandalovine (Santalum album), kalijev sorbat - E202 (konzervans).
- Alergeni: Sadrži sjemenke sezama
- Težina: 250 g, 500 g ili 1 kg
- Zemlja porijekla: Indija
- Upotreba: 1 - 2 žličice dnevno, tradicionalno s toplim mlijekom ili samostalno. Može se koristiti i kao namaz na kruh.
- Zimi popijte čašu toplog mlijeka nakon Chyawanprasha. Ljeti popijte čašu hladnog mlijeka nakon Chyawanprasha.
- Važno: Prikladno za vegetarijance. Nije prikladno za dijabetičare
- Upozorenje: Čuvati na hladnom i suhom mjestu. Nakon otvaranja upotrijebiti unutar 10 tjedana.
Additional parameters
Category: | Chyavanprash (Čavanpraš), biljne paste i eliksiri |
---|---|
Warranty: | Datum potrošnje |
Tema o zdravlju: | antioksidans, imunitet, probava, umor |
Težina: | 1 kg, 250 g, 500 g |
Alergen: | sjemenke sezama |
Forma: | džem |
Kategorija: | Prehrambeni proizvod |